Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

12 Ιδέες για Διακόσμηση Τάξης

    

   Μέσα από περιήγηση στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε πολύ όμορφες ιδέες συναδέλφων για να διακοσμήσουμε την τάξη μας. Για τη φετινή σχολική χρονιά ξεχώρισα 12 ιδέες, κάποιες με διακοσμητικό και κάποιες με πιο χρηστικό χαρακτήρα!
Οι πηγές των φωτογραφιών αναγράφονται στη λεζάντα τους. Σε κάποιες μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια των γονιών και είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα ήθελαν να συνεργαστούν για το καλό του σχολικού περιβάλλοντος!  Θα ήθελα να σημειώσω κάπου εδώ ότι οι όμορφες και πολύχρωμα διακοσμημένες τάξεις δεν πρέπει να είναι μόνο οι μικρές. Είναι κάτι που παρατηρώ πολύ συχνά και μου κακοφαίνεται...Ακόμα κι αν έχουμε Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξη είναι ωραίο να έχουμε μια όμορφη τάξη, γιατί έτσι επηρεάζεται και η διάθεση μας! Υπάρχουν πολύ όμορφες ιδέες και για μεγάλες τάξεις, μερικές μπορείτε να βρείτε παρακάτω: 



1. Διακόσμηση πόρτας με διάφορα θέματα (εποχιακά/ομαδικά/με κάποιο κοινωνικό μήνυμα)

Πηγή
                                                   
Πηγή
Πηγή


2. Θήκες περιοδικών με φωτογραφίες/όνομα κάθε μαθητή, ώστε να τακτοποιούν τα βιβλία και τα τετράδια που δε χρειάζεται να μεταφέρουν στο σπίτι.
Πηγή



3. Διακοσμητική κολλητική ταινία (Decorative Duct Tape) για να αποκτήσουν οι πίνακες -και όχι μόνο- μια πιο... χαρούμενη όψη. Στην Ελλάδα δεν έχω καταφέρει να βρω σε μεγάλο φάρδος, παρόλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και μεγέθη στο etsy.com

Πηγή



4. Πίνακας ή χώρος έκθεσης των καλύτερων εργασιών για κάθε μαθητή/τρια.
Πηγή


Πηγή



5. Έγχρωμοι τίτλοι για τις γωνιές της τάξης,τα μαθήματα και τους πίνακες αναφοράς με έξυπνο και οικονομικό τρόπο: εκτυπώνετε σε έγχρωμα χαρτιά μεγάλα γράμματα με τους τίτλους που θέλετε χρησιμοποιώντας ουσιαστικά μόνο μαύρο μελάνι για το περίγραμμα.

Πηγή


6.  Διακοσμητικό πίνακα αναφοράς με ελεύθερο χώρο έκφρασης για τους μαθητές. Η ιδέα με τα σύννεφα διαλόγου είναι υπέροχη!

Πηγή


7. Η οργάνωση των καθημερινών καθηκόντων μιας τάξης. Πάντα χρειαζόμαστε βοήθεια με την καθημερινότητα και καλό είναι τα παιδιά να μοιράζονται οργανωμένα τις δουλίτσες που πρέπει να γίνονται στην τάξη.
Πηγή


Πηγή: Άγνωστη
Πηγή
8. Αφίσες με ενθαρρυντικό ως προς την μάθηση περιεχόμενο, οι οποίες τονώνουν το ηθικό και παροτρύνουν τους μικρούς μαθητές μας να εμπλακούν, να συμμετέχουν, να μη φοβούνται να εκφραστούν κ.α Ιδανικές είναι, επίσης, αφίσες με στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι μαθητές μας στα διάφορα διδακτικά αντικείμενα, π.χ. στρατηγικές πρόσθεσης ή αφαίρεσης, στρατηγικές πολλαπλασιασμού κ.α. 
Πηγή


9. Ένα ομαδικό κολάζ , που θα αποτελεί την πρώτη ομαδική εργασία και θα συμβάλει στο δέσιμο της τάξης. 
Πήγη

Πηγή



  10. Γωνιά ανάγνωσης με προτεινόμενα βιβλία σε χρωματιστή παλέτα-σταντ, ώστε να φαίνονται οι τίτλοι και τα εξώφυλλα και να προσελκύουν τους μικρούς αναγνώστες(προϋποθέτει μεγάλη αίθουσα...).
Πηγή

  11.Οικονομικά καθίσματα για ομαδικές συζητήσεις, για τη γωνία ανάγνωσης ή για άλλες δραστηριότητες μέσα στην τάξη. 

Πηγή


  12. Με απλά ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμες θήκες για να παραδίδουν οι μαθητές τις καθημερινές/ εβδομαδιαίες/μηνιαίες εργασίες τους. 



Πηγή


Ελπίζω να σας έδωσα μερικές όμορφες ιδέες για να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή και χαρούμενη τάξη !  Μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες στον πίνακα μου στο Pinterest "ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ ΤΑΞΗΣ". Θα τα ξαναπούμε σύντομα!




1 σχόλιο: