Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Βουτιά στον πολλαπλασιασμό 3 - Αφίσες



       Σας είχα υποσχεθεί τις στρατηγικές πολλαπλασιασμού εδώ και μέρες, αλλά προτίμησα να τις καθυστερήσω λιγάκι. Παράλληλα με τις στρατηγικές ετοίμαζα και μερικά ακόμα πραγματάκια που εμένα μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Γι' αυτό μετά από τη σημερινή ανάρτηση σας περιμένουν άλλες δυο για αυτήν την εβδομάδα. Η μία αφορά 10  απλά επιτραπέζια πολλαπλασιασμού για εξάσκηση στην προπαίδεια και η άλλη περιέχει 27 διαφορετικές ιδέες και συνδέσεις  με υλικό για εξάσκηση στην προπαίδεια.



    Το εποπτικό υλικό πάντα βοηθάει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πίνακας αναφοράς σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Γι΄αυτό δε θα μπορούσα να παραλείψω τις απαραίτητες αφίσες πολλαπλασιασμού! Στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε αφίσες στρατηγικής πολλαπλασιασμού και αφίσες που αναφέρονται στις βασικές ιδιότητες του. Ο πολλαπλασιασμός σε ομάδες, σε παράταξη, σε επαναλαμβανόμενη πρόσθεση και σε απαρίθμηση. Επίσης, αφίσα για την χρήση του πυθαγόρειου πίνακα πολλαπλασιασμού και αφίσες με τις βασικές ιδιότητες πολλαπλασιασμού που διδάσκονται στη Β΄τάξη. Είναι κατάλληλες για τη Β΄Δημοτικού, αλλά και για τους πρώτους μήνες της Γ΄τάξης. Διακοσμήστε την τάξη σας με πίνακες αναφοράς που αξίζουν να υπάρχουν μέσα στη σχολική αίθουσα!

Μπορείτε να αγοράσετε το αρχείο στο Teachers Pay Teachers πατώντας πάνω στην εικόνα.


Δείτε ακόμα για τον πολλαπλασιασμό:

Εισαγωγή στο πολλαπλασιασμό (Φόρμα για στρατηγικές)

Πυθαγόρειος Πίνακας Πολλαπλασιασμού με "μαγικές" λωρίδες

Η Πυραμίδα των Πολλαπλάσιων




Βρείτε επιπλέον αφίσες με στρατηγικές πρόσθεσης και αφαίρεσης:
Στρατηγικές Μαθηματικών Πράξεων



2 σχόλια:

  1. ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ13/10/19, 9:35 μ.μ.

    Καλησπέρα. για το βιβλιαράκι με τους πολ/σμούς μπορούμε να το βρούμε όλο κάπου δωρεάν ή πρέπει να το πληρωσουμε και πώς; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία, το βιβλιαράκι των πολλαπλασμων με τα ποιηματάκια είναι προς πώληση. Οπως, επίσης, και τα βιβλιαράκια flipbooks και οι αφίσες του πολλαπλασιασμου(πρόσεξε να μην μπερδέψεις τα αρχεία και αγοράσεις κάτι άλλο από αυτό που επιθυμείς.)

      https://miataximapoiataxi.blogspot.com/2017/02/o-teachers-pay-teachers.html?m=1#more

      Σε αυτήν την ανάρτηση (βημα5) λέει αναλυτικά πως μπορείς να αγοράσεις στη σελίδα TpT.

      Διαγραφή