Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Τι είναι το Teachers Pay Teachers;

Τι είναι το TpT;  Για όποιον δεν το έχει εντοπίσει ακόμα πρόκειται για μια  σελίδα η οποία επιτρέπει την αγορά εκπαιδευτικού υλικού από όλο τον κόσμο, αλλά και τη διάθεση υλικού από εκπαιδευτικούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι το πρώτο ηλεκτρονικό...






... πολυκατάστημα όπου αγοράζεις, πουλάς και μοιράζεσαι γνήσιο εκπαιδευτικό υλικό. Η φιλοσοφία της σελίδας γυρίζει γύρω από μια κοινότητα εκπαιδευτικών που προσπαθούν να αλλάξουν το πρόσωπο της εκπαίδευσης προς το καλύτερο. Με το να μοιραζόμαστε το υλικό μας βοηθούμε κι άλλους δασκάλους να πετύχουν στην διδασκαλία τους, μα κι αμέτρητους μαθητές να διδαχθούν και να μάθουν!

Κάθε ένας που ανοίγει έναν λογαριασμό στο TpT (είναι δωρεάν) μπορεί να κατεβάσει, σε πρώτη φάση, αμέτρητο δωρεάν υλικό. Η σύνδεση με μια Paypal κάρτα τον καθιστά ικανό να αγοράζει ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό. Μπορείς να κάνεις follow τους αγαπημένους σου πωλητές και να ενημερώνεσαι για κάθε νέο υλικό που ανεβάζουν. Επιπλέον, μπορείς να αξιολογείς κάθε προϊόν παρέχοντας ενθάρρυνση ή/και ανατροφοδότηση στον δημιουργό του.

Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να γίνει και seller (πωλητής) και να διαθέτει δωρεάν ή με χρηματικό αντίτιμο το δικό του υλικό. Η σελίδα παρέχει συμβουλές και forum για ανταλλαγή ιδεών με έμπειρους sellers. Επιπλέον, προστατεύονται τα πνευματικά δικαιώματα κάθε δημιουργού με αντίστοιχες δηλώσεις και όρους.  Οι συναλλαγές γίνονται όλες μέσω PayPal κάρτας, έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο για συναλλαγές στο διαδίκτυο. Όλοι όσοι διαθέτουν υλικό στο TpT είναι υποχρεωμένοι να έχουν και δωρεάν αρχεία στο κατάστημα τους, γι' αυτό και μπορείτε να κατεβάσετε πληθώρα αρχείων που θα σας βοηθήσουν στη διδασκαλία σας ή στη σύνθεση του δικού σας υλικού.

  
Ακόμα δεν έχουν ανοίξει πολλά καταστήματα με υλικό στην ελληνική γλώσσα. Κάποια αξιόλογα που έχω εντοπίσει είναι το Prwtokoudouni και οι Anoixtes Taxeis. Το δικό μου κατάστημα Miataximapoiataxi είναι ακόμα "νεογέννητο",  αλλά θα εμπλουτίζεται συνεχώς με φροντισμένο και χρήσιμο υλικό. Μπορείτε να κάνετε follow εάν σας αρέσει το υλικό μου και θέλετε να ενημερώνεστε για ότι ανεβαίνει εκεί.

 Βρείτε άπειρο υλικό στην αγγλική γλώσσα και γιατί όχι, διαθέσετε δωρεάν ή πουλήστε το δικό σας! 
Θα χαρώ να με ενημερώσετε για μια τέτοια εξέλιξη! 

Θα τα πούμε σύντομα!


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/1/24, 3:04 μ.μ.

    Καλησπέρα σας Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να ενημερωθώ για το πως θα χρησιμοποιήσω για τα φύλλα εργασίαςμου που θα ειναι προς πώληση, σκίτσα και εικόνες από το διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα?
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/η ανώνυμε/η θα σας συμβουλευα να απευθυνθείτε σε λογιστή ή φοροτεχνικό. Έκαστος στο είδος του!

      Διαγραφή